O  N A M A   
god.
Home|O nama|Prodajni centar|Pekara|Alssa | Kontakt|
  


 
Preduzeće Oblo Commerce d.o.o osnovano je 1994. godine kao d.j.l. za unutrašnju i vanjsku trgovinu i usluge sa tri zaposlena radnika uz dosta skroman godišnji promet. Kao takvo poslovalo je do 2000. godine. Do tada se broj zaposlenih povećao na 9, a godišnji promet se značajno uvećao te se preregistruje u Društvo sa ograničenom odgovornošću. Poslovna politika preduzeća išla je u pravcu stalnog širenja i razvijanja trgovinske i uslužne i u konačnici proizvodne djelatnosti. Nakon preregistracije u d.o.o. preduzeće u vrlo kratkom periodu ulaže značajna sredstva u otvaranje nekoliko prodajnih objekata na području općine Konjic i u susjednoj Jablanici. Ova konstantna ulaganja sredstava doprinijela su da preduzeće postane značajan faktor u privredi općine Konjic.

Oblo Commerce danas u svom vlasništvu ima 11 prodajnih objekata u Konjicu i Jablanici, restoran, prodajni centar u samom centru Konjica. Renomirani prodajni centar prostire se na oko 3600 m2 gdje je zaposlenje našlo oko 50-ak radnika. Objekat svojim izgledom i sadržajem predstavlja trgovinsko središte Konjica.

Pored već spomenutih trgovačke i uslužne djelatnosti mi u Oblo Commerce-u smo, svjesni velikog vodenog potencijala konjičke općine, pokrenuli proizvodnju sirupastih sokova i polučili značajan uspjeh na domaćem tržištu. Ova proizvodna djelatnost se odvija u sklopu poslovne jedinice Alssa. Asortiman proizvoda koji se proizvode pod robnom markom Alssa je raznolik i sastoji se od nekoliko vrsta sirupa, kako u staklu tako i u pvc ambalaži, suncokretovog ulja i više različitih pakovanja zrnastih proizvoda.

Za nešto više od 10 godina poslovanja, Oblocommerce je izrastao u preduzeće sa oko 100 zaposlenih radnika.

Na domaćem tržištu poslujemo sa oko 1000 poslovnih partnera sa kojima smo izgradili korektne poslovne odnose. Razvijena je značajna trgovačka saradnja i sa inostranstvom a najbolje poslovne kontakte uspostavili smo sa firmama iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije.

Plasman svojih proizvoda realizujemo još uvijek na domaćem tržištu. Trenutno menadžment preduzeća ulaže napore ka proširenju plasmana proizvoda i izlazak na ino tržište.


   


gradska pekara

Proizvodnja skova
alssa

 

 
 ©